Waarom overstappen op Zonne-energie?

Er is een reden waarom zonne-energie een populaire topic is geworden als we het over hernieuwbare energie hebben. Terwijl het alom wordt bekritiseerd omdat het duur of niet erg efficiënt is, heeft zonne-energie nu bewezen zeer gunstig te zijn – niet alleen voor het milieu, maar ook financieel gezien.

Zonne-energie is afgeleid van de straling van de zon. De zon is een krachtige energiebron en deze energiebron kan worden benut door het plaatsen van zonnepanelen. Wist u dat de energie die zij een uur lang aan de aarde levert, een jaar lang kan voorzien in de wereldwijde energiebehoefte? We kunnen echter slechts 0,001 procent van die energie gebruiken (dat zegt Jan van https://zonmaat.nl/)

Dankzij verschillende subsidies voor zonnepanelen en de steeds grotere vraag is de technologie aanzienlijk verbeterd en aangevuld met opslagsystemen voor zonnebatterijen, waardoor het een duidelijk efficiëntere bron van schone energie is geworden.

We hebben hieronder een rijtje gezet met de voordelen van het gebruik van zonne-energie:

– Het is veiliger dan traditionele elektrische stroom
– Zonne-energie is vervuilingsvrij en zorgt ervoor dat er na de installatie geen broeikasgassen worden uitgestoten.
– Zonne-energie kan worden gebruikt voor het verwarmen van water, voor het verwarmen van huizen en gebouwen, zelfs voor het verwarmen van auto’s.
– Verminderde afhankelijkheid van buitenlandse olie en fossiele brandstoffen
– Hernieuwbare schone energie die elke dag van het jaar beschikbaar is, zelfs op bewolkte dagen produceren ze wat energie.
– Vrijwel geen onderhoud, omdat zonnepanelen meer dan 30 jaar meegaan.
– Creëert banen door het in dienst nemen van fabrikanten van zonnepanelen, zonne-installateurs, enz. en helpt op zijn beurt de economie te stimuleren.
– Mogelijkheid om vrij van het elektriciteitsnet te leven als alle opgewekte energie voldoende is voor de woning/ het gebouw.
– Kan vrijwel overal worden geïnstalleerd; in een veld tot op een gebouw.
– De esthetiek verbetert waardoor de zonne-energie veelzijdiger wordt in vergelijking met oudere modellen; d.w.z. printen, flexibel, zonnepanelen etc.
– Overtollige stroom kan worden terug verkocht aan het energiebedrijf indien het net is ingeklemd.