Waar staat CAD voor?

Computer Aided Design (CAD) is het gebruik van computersoftware om het genereren, wijzigen en optimaliseren van een onderdeel te vergemakkelijken. Het gebruik van software om het ontwerpen van onderdelen te vergemakkelijken maakt een eenvoudigere en nauwkeurigere ontwerpiteraties mogelijk. Er zijn een aantal leveranciers die CAD-software leveren. Enkele van de voordelen van CAD ten opzichte van traditioneel tekenen en/of 3-D modelbouw zijn onder andere het volgende:

  • CAD maakt eenvoudige en nauwkeurige automatisering en/of procesmodellering mogelijk (bekend als Mechanical Design Automation). Vroeger was MDA niet mogelijk zonder eerst een fysiek prototype van elk onderdeel in het systeem te bouwen en het vervolgens te assembleren om de functionaliteit te controleren. De mogelijkheid om een prototype digitaal te modelleren en te automatiseren voordat er ooit een fysiek model wordt gegenereerd, voegt een enorme efficiëntie toe aan productieprocessen en kostenbesparingen.
  • CAD maakt het mogelijk om Computer Aided Manufacturing (CAM) uit te voeren. Bijvoorbeeld de integratie van CAD-technologie met CNC-machines (Computer Numerical Control) of Additive Manufacturing-processen (3D-printers), zoals Fused Deposition Modeling (FDM)-machines.
  • CAD houdt rekening met materiaaleigenschappen en interactiviteitskenmerken tussen verschillende materialen.
  • CAD maakt een zeer nauwkeurige dimensionale analyse en wiskundige schaalbaarheid mogelijk met behulp van vector grafische technologie (digitale beelden gebaseerd op wiskundige formules).
  • CAD biedt een zeer nauwkeurige tolerantie van de onderdelen (veel lagere foutmarge tussen de onderdelen).
  • CAD voor Statisch Mechanisch Ontwerp of Mechanisch Ontwerp Automatisering (MDA): Een van de enorme voordelen van CAD-software is de mogelijkheid om 3D-beelden te automatiseren en verschillende stukken van hetzelfde product met elkaar te integreren.

Bij https://hossdesignflorida.com/ gebruiken we een volledig geïntegreerd software-hardware pakket dat onze Computer Aided Design software (Solidworks) en onze zware machines (twee single tool CNC machines, een 16 gereedschap CNC machine en een industriële FDM machine of “3D printer”) met elkaar verbindt. Het voordeel van een volledig geïntegreerd systeem is dat ontwerpiteraties vrijwel onmiddellijk kunnen worden gemaakt zonder de hoofdpijn van het downloaden en opnieuw uploaden. Dit is een klein ding dat een groot verschil maakt als het gaat om de productiviteit van snelle prototyping.