Veel mannen komen te snel klaar: Dit zijn de oorzaken

Voortijdige ejaculatie wordt gedefinieerd als te snel klaarkomen dat optreedt na seksuele stimulatie. Voortijdige ejaculatie is de meest voorkomende seksuele stoornis die mannen hebben en die bijna 40% van de mannen treft, ongeacht hun leeftijd, etniciteit of sociaal-economische situatie. Het goede nieuws is dat u er iets aan kunt doen zonder de noodzaak van dure medische behandelingen of medicijnen. Dit is wat u moet weten.

Hoelang moet het duren voordat je klaarkomt.

In een studie bij meer dan 5000 mannen rapporteerde Telegraaf.nl dat de gemiddelde tijd tussen penetratie en ejaculatie voor een vroegtijdige ejaculator 2 minuten was, vergeleken met 10 minuten voor niet vroegtijdige ejaculatoren. Een andere studie van 500 paren in vijf landen meet de tijd van de penetratie tot de ejaculatie, waarbij de tijd tot de ejaculatie varieerde van 15 seconden tot 50 minuten met een gemiddelde van 7 minuten.

Medicijnen tegen te snel klaarkomen

Als je echt niet je mentaliteit kan verbeteren om minder snel klaar te komen, kan je als last resort medicijnen nemen. ApotheekOnline verkoopt medicijnen tegen vroegtijdige ejaculatie die zonder recept te verkrijgen zijn. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Oorzaken van te snel klaarkomen?

Voortijdige ejaculatie kan psychologisch en/of biologisch zijn en kan ontstaan door een te gevoelige genitale huid, hyperactieve reflexen, extreme opwinding of zeldzame seksuele activiteit. Andere factoren zijn genetica, schuld, angst, prestatieangst, ontsteking en/of infectie van de prostaat of plasbuis en gerelateerd aan het gebruik van alcohol of andere stoffen.

Te snel klaarkomen kan levenslang of verworven zijn en komt soms op een situationele basis voor. Men denkt dat te snel klaarkomen voor het leven een sterke biologische component heeft. Verworven vroegtijdige ejaculatie kan biologisch zijn, gebaseerd op ontsteking/infectie van het voortplantingskanaal of psychologisch, gebaseerd op een situationele stressor.

Vroegtijdig klaarkomen kan soms worden gerelateerd aan erectiestoornissen (ES), waarbij de snelle ejaculatie wordt veroorzaakt door de wens om een hoogtepunt te bereiken voordat de erectie verloren gaat. De nadruk op ejaculatie als centraal punt van de geslachtsgemeenschap heeft de neiging om de prestatieangst te verhogen die het probleem kan veroorzaken.