NAC Breda slaat goed toe in 2017

Na twee Jupiler League seizoenen zit NAC Breda weer in de top van Nederland. De nieuw gepromoveerde club leed afgelopen weekend een 4-1 nederlaag tegen Vitesse in de openingswedstrijd van het seizoen. NAC is in hun campagne van 2011/12 voor het laatst uitgegleden naar twee opeenvolgende nederlagen aan het begin van een nieuw seizoen.

Marcel van Hooijdonk

Het gouden kampioenshorloge uit 1921, werd op 13 februari 2017 gekocht door Marcel van Hooijdonk. Het gouden kampioenshorloge is daardoor sinds 13 februari 2017 onderdeel van de collectie van het NAC Museum. Een waanzinnige bijdrage van de geliefde NAC Breda supporter.

Engelse spelers in bruikleen

NAC Breda heeft de ploeg in 2017 versterkt met de ondertekening van zeven bruiklenen van zeven Engelse spelers, terwijl verdediger Menno Koch, de aanvallende middenvelder Rai Vloet, Olivier Rommens en doelman Nigel Bertrams, een verhuizing naar Breda hebben gemaakt. De vier voormalige PSV-spelers zijn door de gelederen van PSV gestegen. Vloet en Koch debuteerden voor PSV, maar slaagden er niet in om op het niveau van het eerste team het cijfer te halen.

NAC Breda heeft zich opnieuw versterkt in 2019 voor de strijd tegen degradatie. Het getal zeventien van NAC Breda neemt de aanvaller Sullay Kaikai over, vrij van Crystal Palace.

De 23-jarige Kaikai heeft een contract getekend voor 1,5 jaar bij NAC, dat staat in het verslag van de Brabanders op de site van de club op maandag.

Lees ook nu: Wat gebeurt er bij de tandarts

“Toen ik hoorde over de kans om voor NAC te spelen, was ik onmiddellijk ge├»nteresseerd, ik kan niet wachten om te beginnen en alles te geven, ik ga proberen om van onmiddellijke waarde te zijn,” zei de Engelsman met Sierra Leone roots.

PSV favorieten om te winnen in 2017

De meeste PSV-fans zullen weten dat NAC Breda nog steeds een ‘angstgegner’ is. PSV werd in 25 van de 48 wedstrijden tegen NAC in Breda verslagen, maar kwam ook 23 keer als winnaar uit de bus. PSV is in het seizoen 2013/14 in NAC Breda met 2-1 verslagen. PSV is inderdaad landskampioen geworden in 2017.