Wat gebeurt er bij de tandarts

De eerste persoon die u ontmoet tijdens uw afspraak met de tandarts is de receptioniste. Zij zorgen voor een vlotte doorstroming op kantoor, coördineren betalingen en afspraken en geven u uw meldingen voor wanneer u de volgende keer moet komen. Wij hebben veel liefde voor de tandheelkundige receptionisten van de wereld, en we hebben al gelukkig de kosten besproken in ons vorig artikel.

Voordat er iets in uw mond wordt gedaan, moet uw mondhygiënist weten of dit uw eerste afspraak in de tandartspraktijk is of, als u al eerder in de praktijk bent geweest, of er veranderingen in uw gezondheid zijn opgetreden.

zoals nieuwe medicijnen, diabetes, artritis, artritis, zwangerschap, enz. Het is belangrijk dat uw tandverzorgingsteam op de hoogte is van eventuele gezondheidsproblemen, angsten of allergieën die u kunt hebben om incidenten te voorkomen en ervoor te zorgen dat u de zorg krijgt die u nodig hebt.

En als we zeggen dat we willen dat u ons vertelt over uw zorgen of angsten, dan bedoelen we dat! Wees geen held en probeer niet moedig te zijn – het is heel gewoon om bang te zijn voor deze tandarts in Zoetermeer. Soms is het enige wat een persoon nodig heeft, is een beetje uitleg of een beetje luisteren naar zijn of haar angsten om de dingen een beetje beter te laten lijken.

Tanden schoonmaken

Nu dat u uw gezondheidszorgen hebt gedeeld, kunnen zij beginnen binnen uw mond te werken. Het eerste wat zij zullen doen is uw tanden een grondige reiniging te geven. Ze beginnen met het eraf schrapen van de opgebouwde tandplak en tandsteen die zich boven en onder de tandvleesgrens verzamelt voordat ze tussen en rond elke tand flossen om tandplak of voedselresten die zich vasthechten te verwijderen.

Ze geven uw tanden ook een gladde en glanzende afwerking met behulp van een tandenpoetser met een draaiende kop en een licht schurende pasta. Het polijsten zorgt ervoor dat er geen resten achterblijven die u eerder hebt gemist en dat uw tanden gladder worden, zodat plak zich tussen de bezoeken aan de tandarts niet zo gemakkelijk op de tanden kan verzamelen.

De tanden onderzoeken

Nu dat uw parelwit piepend schoon is, is het tijd om te kijken naar eventuele probleemgebieden in uw mond. Een metalen sonde met een kleine, schuin geplaatste spiegel zal worden gebruikt, die hen zal helpen om achter en tussen de tanden en het tandvlees te kijken, en om te controleren of het tandglazuur en het tandbeen verzacht zijn.

Ze zijn ook op zoek naar de zwelling van het tandvlees op alle plaatsen, mondpijn en roodheid. Tot slot meten ze de parodontale zakken van uw mond, de ruimte tussen de bovenkant van de tandvleeslijn en de plaats waar het tandvleesweefsel stevig aan de tand vastzit. Idealiter zou deze zak slechts één tot drie millimeter diep moeten zijn, maar diepere zakken kunnen een teken van tandvleesaandoeningen zijn en moeten daarom nauwlettend in de gaten worden gehouden.