5 types eigenaren van een telefoonhoesje

Ik vroeg me af waarom mensen hoesjes voor de telefoons kregen. Net als mijn vriend, doen de meeste mensen die telefoongevallen gebruiken dat om redenen die ze niet op korte termijn onder woorden kunnen brengen. Dus dit is mijn poging om in hun gedachten te gluren.

Lees ook: 5 Veiligheidsmaatregelen die jij nodig hebt in jouw huis

Geen geld

De eerste zijn de mensen zonder geld, zoals mijn vrouw. Ze haat de manier waarop het haar telefoon omvangrijk maakt. Ik krijg ook het gevoel dat ze een hekel heeft aan de kunstmatige look en feel van cases, en dat ze de voorkeur geeft aan het ‘natuurlijke’ gevoel van metaal en glas – haar iPhone 4 is een klassieker van modern design. De telefoon is een beetje gehavend rond de randen, maar de stoere metalen randen hebben het leven zonder hoesje al vijf jaar lang doorstaan.

Bescherming

De tweede zijn mensen zoals mijn vriend die hoesje kopen om de telefoon te beschermen tegen grote schade. Hij heeft nogal wat geld besteedt aan zijn telefoon, dus vind het ook niet erg om af en toe een nieuwe hoesje te kopen.

Opvallen

Een derde groep ziet hoesjes als accessoires om hun persoonlijkheid uit te drukken, en geven niks om bescherming. Deze mensen houden ervan om telefoons te hebben die opvallen. Voor leuke opvallende hoesjes kun je een kijkje nemen op www.IYUPP.nl/.

Perfectionisten

Een vierde type zijn de flip-open case mensen. Mijn twee broers vallen in deze categorie. Het zijn allebei totaal verschillende mensen, maar ze hebben een gedeelde eigenschap van perfectionisme. Ze willen niet dat hun telefoons bekrast worden, maar ze houden er niet van dat een schermwacht de ervaring van het touchscreen bederft. Oké, ik gok maar ik kan geen andere reden bedenken waarom iemand een flipping case zou willen.

Paranoïde

De vijfde groep zijn paranoïde mensen zoals ik, die zelfs de kleinste fout op hun kostbare telefoons niet kunnen verdragen. Deze intensieve telefoongebruikers zien hun telefoon zien als een werkpaard van een computer, en zweren we dus bij alle hoesjes die de telefoon in een val kunnen redden.