huis

5 Veiligheidsmaatregelen die jij nodig hebt in jouw huis

Huis inbraken zijn de afgelopen decennia gestaag afgenomen, maar het is nog steeds een van de meest voorkomende ernstige misdrijven in Nederland. Alleen al in 2017 werden meer dan 10.000 inbraken gemeld. Inbraken kunnen overal voorkomen waar je woont, afhankelijk van hoe veilig je stad is.

Inbraken en huisinbraken van welke aard dan ook zijn eng om over na te denken. Het is aan u om uw huis te beschermen tegen inbraken. Hier zijn tien slimme tips om uw huis veiliger te maken en u te helpen ’s nachts beter te slapen.

1. Bomen en struiken snoeien buiten uw huis

Overwoekerde struiken, bomen en andere landschapselementen zorgen voor handige plekken voor potentiƫle indringers om zich te verstoppen. Door uw bomen en struiken gesnoeid te houden, vooral die direct buiten ramen of andere ingangen, kunt u op schuilplaatsen voor slechteriken kappen.

2. Upgrade naar een beveiligingssysteem

Overweeg naast het installeren van een handvol bewakingscamera’s ook een upgrade naar een volwaardig huisbeveiliging systeem van Verisure. Deze integreren alle slimme apparaten in uw huis om samen te werken, waardoor u niet langer meerdere apps hoeft te beheren. Bovendien zullen ze vaak ook andere bewakingsvoordelen bevatten, zoals rook- en koolmonoxidedetectoren.

3. Vraag altijd onbekende om te legitimeren

Je voordoen als installateur, reparateur of andere serviceprovider is een veelgebruikte tactiek van iemand die uw huis scouting voor een toekomstige inbraak. Zorg ervoor dat u om identificatie en werkordergegevens vraagt voordat u iemand die u niet kent in uw huis laat komen.

4.. Ken uw buren

Zoiets eenvoudigs als bevriend raken met je buren heeft veel veiligheidsvoordelen. Buren kunnen op hun hoede zijn voor uw huis als u weg bent. Zij kunnen fungeren als een extra set ogen voor verdachte activiteiten in uw buurt en u laten weten als er iets ongewoons gebeurt in of rond uw huis. Leer uw buren kennen, zodat u elkaar de rug kunt toekeren.

5. Installeer een bewakingscamera buitenshuis

Buiten bewakingscamera’s van Verisure stellen je in staat om buitenactiviteiten in de gaten te houden. Je kunt live beelden controleren en bewegingsgestuurde activiteiten opnemen, zodat je een verslag kunt bijhouden van iedereen die komt en gaat. Alleen al de installatie van een buitencamera werkt als een afschrikmiddel. Als inbrekers een camera opmerken, hebben ze meer kans om door te gaan naar het volgende huis.

GERELATEERD: 3 Veiligheidsmaatregelen voor jouw huis in 2019