De voor-en nadelen van het omwisselen van stopcontacten

Veel van de kleinere elektrische apparaten die we dagelijks gebruiken, worden opgeladen met een USB-kabel. Dit omvat items zoals je telefoon, smart watch, tablet en digitale camera. Om deze producten echter op te laden met behulp van je standaard stopcontact, heb je een adapter nodig. Deze kunnen omvangrijk zijn en kosten extra geld kosten. Als een goedkopere maar kwalitatieve alternatief kun je gaan voor een Gira schakelmateriaal. Je steekt de adapter in de muur en sluit vervolgens je USB-kabel aan op de adapter. Maar om eenvoudige redenen zijn USB-combo-stekkers steeds populairder geworden. Deze stopcontacten hebben meestal een standaardstekker en een of twee USB-poorten. Als je overweegt om een paar van je standaard stopcontacten te nemen en deze te installeren, kun je je afvragen of je het zelf kunt doen of dat je een elektricien moet inhuren. Hier zijn de voor- en nadelen van het zelf verwisselen van de elektrische installatie

Voordelen

Bespaart geld Het grootste voordeel van het zelf omwisselen van standaard stopcontacten met USB-combo-uitgangen is dat het geld bespaart. Het inhuren van een elektricien is een extra kostenpost. Als je comfortabel met elektrische bedrading kunt werken en zelf de instructies kunt volgen, kun je deze taak misschien zelf uitvoeren.

Het is een relatief snel proces Het andere voordeel van het zelf verwisselen van het stopcontact is dat het relatief snel gaat. Als je huis goed is ingericht voor deze stopcontacten en je kunt de aanwijzingen volgen, dan kun je het stopcontact in minder dan 30 minuten installeren. Het vinden van de juiste elektricien, het maken van een afspraak, het nemen van verlof en het wachten op een elektricien kost meer tijd dan dit.

Lees ook: Bloggen voor beginners: Tips en trucs voor een succesvolle blog

Nadeel

Je aansluitdoos past mogelijk niet in een USB-combo-poort Een van de grootste nadelen van het zelf proberen om de wissel te maken, is het ontdekken dat je verdeeldoos niet op de USB-combo-uitgang past. Als je in een ouder huis woont, kan je aansluitdoos voor standaard stopcontacten de helft kleiner zijn dan de helft van de grootte die nodig is voor een USB-combo-uitgang. En totdat je de bestaande uitlaatplaat verwijdert en de combo-uitgang daarbinnen past, kan je dit niet weten. Het vervangen van een stopcontact is vrij eenvoudig, maar het vervangen van een aansluitdoos is dat niet. Als je dit ontdekt, kun je dit misschien beter niet zelf doen.