Zo kunt u uw BMW versnellen

Uw BMW motor is één grote luchtpomp. Het is een serie bewust getimede verbrandingen die de lucht naar binnen en naar buiten trekken en naar buiten duwen.

Het vinden van manieren om grotere hoeveelheden lucht in en uit uw motor te verplaatsen is wat leidt tot een toename van het vermogen en snelheid.

Vandaag gaan we bespreken hoe je de snelheid van je auto kan verbeteren. Laten we beginnen.

1. KOUDE LUCHTINLAAT

Het upgraden naar een koude luchtinlaat is een van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om het vermogen van uw BMW te verhogen.

Naarmate de lucht die uw motor binnenkomt, wordt deze ook steeds kouder en dichter. Aangezien uw motor werkt door lucht op te nemen, deze met brandstof te mengen en het mengsel te verbranden om vermogen te produceren, hoe dichter de lucht is – hoe meer vermogen hij zal produceren.

Koude luchtinlaten voor BMW’s zijn voorzien van een innovatief gevormd filter dat een groter oppervlak biedt om lucht door te zuigen. Het verhoogt soms tot 4x de grootte van uw fabrieksluchtfilter.

Koude luchtinlaten zijn ook ontworpen om de luchtstroomweerstand en ongewenste turbulentie in de leidingen te verminderen, wat de luchtstroom naar uw motor zou verminderen.

2. Chiptuning

De computer die uw BMW auto motor aanstuurt is in de fabriek geprogrammeerd om te voldoen aan bepaalde emissie- en brandstofoctaanvereisten die veel prestatiemogelijkheden op de tafel laten liggen.

Door gebruik te maken van vermogensprogrammeurs en BMW chiptuning om de instellingen van uw voertuig aan te passen – zoals de brandstof/luchtverhouding, de turboboost en de ontstekingstijd – kunt u het motorvermogen en -koppel eenvoudig verhogen.

Prestatiessoftware is eenvoudig te gebruiken en is meestal voorzien van plug-n-play-installatie die direct verbinding maakt met uw OBD-II-poort. Het komt zelfs geprogrammeerd met vooraf gemaakte of aanpasbare muziek.

3. GEDWONGEN INDUCTIE

Het is niet ongewoon om het vermogen en koppel van een BMW met meer dan 100% te verhogen met behulp van geforceerde inductie. Door meer lucht toe te voegen, kan de motor ook meer brandstof toevoegen. Een opgeladen motor produceert dus over het algemeen meer vermogen, wat de acceleratie aanzienlijk verbetert.

Gedwongen inductiesystemen, zoals een supercharger of turbo, comprimeren de lucht die in uw motor stroomt en bieden de grootste prestatieverhoging voor uw BMW auto.

Superchargers bieden bijna onmiddellijk vermogen wanneer u op het gas stapt en zijn meestal gemakkelijker te installeren.

Terwijl een supercharger wordt aangedreven door een riem die rechtstreeks op de motor wordt aangesloten, haalt een turbolader zijn vermogen uit het uitlaatsysteem.

Turbo’s worden als efficiënter beschouwd omdat ze “verspilde” energie uit de uitlaatgassen gebruiken als krachtbron. Van nature hebben ze echter een grotere vertraging (of turbovertraging) tot u het vermogen voelt.