Wat zijn de voordelen van zonne-energie?

Wist je dat de energie die de zon de aarde een uur lang levert, een jaar lang in de wereldwijde energiebehoefte kan voorzien? Ongetwijfeld is de zon een krachtige energiebron, en hoewel we niet anders kunnen dan een fractie van deze energie te verzamelen, kan het benutten van deze energie door het installeren van zonnepanelen een belangrijk verschil maken voor de planeet.

Dankzij de beschikbare subsidies voor zonnepanelen en de steeds scherpere prijzen op de markt is zonne-energie voor steeds meer gezinnen de belangrijkste energiebron geworden. De technologie is de laatste jaren drastisch verbeterd en aangevuld met opslagsystemen voor zonne-energie, waardoor zonne-energie een aanzienlijk efficiëntere bron van schone energie is geworden. Henny Pelsers Zonne-energie bedrijf heeft hier ook veel aan bijgedragen.

Voordelen van zonne-energie

Hernieuwbare energiebron

Van alle voordelen van zonnepanelen is het belangrijkste dat zonne-energie een echte hernieuwbare energiebron is. Het kan in alle gebieden van de wereld worden ingezet en is elke dag beschikbaar. We kunnen niet zonder zonne-energie komen te zitten, in tegenstelling tot sommige andere energiebronnen. Zonne-energie zal toegankelijk zijn zolang we de zon hebben, dus zonlicht zal voor ons beschikbaar zijn voor minstens 5 miljard jaar wanneer de zon volgens wetenschappers gaat sterven.

Vermindert elektriciteitsrekeningen

Aangezien je een deel van je energiebehoefte zal dekken met de elektriciteit die je zonnesysteem heeft opgewekt, zullen je energierekeningen dalen. Hoeveel je bespaart op je factuur is afhankelijk van de grootte van het zonnesysteem en je elektriciteits- of warmteverbruik. Bovendien bespaar je niet alleen op de elektriciteitsrekening, er is ook een mogelijkheid om betalingen te ontvangen voor de overtollige energie die je terug naar het net exporteert. Als je meer elektriciteit opwekt dan je gebruikt (gezien het feit dat je zonnepaneelsysteem is aangesloten op het elektriciteitsnet).

Diverse toepassingen

Zonne-energie kan voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Je kunt elektriciteit (fotovoltaïsche energie) of warmte (thermische zonne-energie) opwekken. Zonne-energie kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren in gebieden zonder toegang tot het energienet, om water te distilleren in regio’s met een beperkte aanvoer van schoon water en om satellieten in de ruimte aan te drijven. Zonne-energie kan ook worden geïntegreerd in de materialen die voor gebouwen worden gebruikt. Nog niet zo lang geleden introduceerde Sharp transparante zonne-energie vensters.

Lees ook: Instructies voor het aanbrengen van renovliesbehang