Wat zijn de voordelen van akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn zacht gestoffeerde en grote panelen die op strategische wijze in ruimten kunnen worden geplaatst om de algemene geluidskwaliteit te verbeteren. Ze zijn meestal gemaakt van een combinatie van zowel stof als schuim, die gemakkelijk in verschillende vormen en maten kan worden gesneden. Het aanpassen van muren met behulp van akoestische panelen wordt veel handiger. Het installeren van akoestische panelen in gebouwen en kamers heeft een groot aantal voordelen. Lees verder voor meer informatie.

Het elimineren van overblijvend geluid

Het belangrijkste doel van akoestische panelen is het elimineren van restgeluiden in een ruimte. Na installatie kunnen akoestische panelen het geluid diffunderen of absorberen vanaf het eerste punt van reflectie. Ze zijn ook zeer effectief, wat betekent dat je niet zo veel panelen hoeft te gebruiken, wat weer kan resulteren in een overvolle ruimte.

Verbetering van de geluidsverstaanbaarheid

Akoestische panelen zijn effectief wanneer ze worden gebruikt in een verscheidenheid aan ruimtes zoals bars, restaurants, kantoren, concertzalen, enzovoort. Elke locatie heeft zijn eigen unieke eisen, dus is het belangrijk om precies te weten wat elke ruimte nodig heeft om de geluidsverstaanbaarheid te verbeteren. In een ruimte met een open concept waar verschillende mensen gelijktijdig met elkaar in gesprek zijn, zal de omgeving luid en storend worden. Akoestische panelen zijn nuttig in een dergelijke ruimte die helpen om het geluid te lokaliseren zodat het goed onder controle kan worden gehouden.

Ongewenste geluiden absorberen

Als je een gebrek aan wandruimte hebt, zijn akoestische panelen een ideaal alternatief. Ruimtes zoals kantoren en restaurants hebben vaak dagelijks te maken met druk voetverkeer. Het wordt dus belangrijk dat ze er aantrekkelijk uitzien, wat kan worden bereikt door het gebruik van akoestische panelen. Akoestische panelen zullen tegelijkertijd geluid absorberen om een rustige omgeving te creëren.

Absorbeert oppervlaktefrequenties

Akoestische panelen worden meestal gemaakt van een houten frame met daarop lagen akoestisch schuim. Schuim is het beste materiaal voor akoestische panelen omdat het oppervlaktefrequenties kan absorberen en zo een galm creëert in de holle ruimte. Boven de holle ruimte vindt de geluidsonderdrukking plaats.

Verbetering van de plafondakoestiek

Slechte akoestiek wordt vaak veroorzaakt door harde oppervlakken die meestal een groot oppervlak beslaan, zoals het plafond. Bedradingsrails en luchtkanalen zijn de belangrijkste reden waarom we vaak verzuimen de akoestiek van het plafond te behandelen. Met akoestische panelen wordt het behandelen van het plafond een fluitje van een cent. Bovendien bespaar je ruimte en creëer je een aantrekkelijk aanzicht.

Lees ook: Waarom klantenservice uitbesteden?