Waarom is een laptop beter dan een desktopcomputer?

Als het gaat om het maken van een keuze uit laptop en desktop computer, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren en een beslissing nemen op basis van jouw behoeften.

Hier hebben we de voordelen van de laptop ten opzichte van de desktop computer op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. En hier kun je alvast de beste laptop aanbieding 17 inch van 2020-2021 bekijken

Voordelen van de laptop t.o.v. de desktop computer

Draagbaarheid

Laptops zijn zeer draagbaar op grond van hun compacte afmetingen. Ze kunnen gemakkelijk worden meegenomen van de ene plaats naar de andere in een draagtas of rugzak. Dit maakt ze een zeer handig apparaat dat je zelfs tijdens het reizen kunt meenemen. Je hoeft je geen zorgen te maken over vertraging bij het indienen van jouw werkrapporten of het verzenden van een belangrijk bestand vanaf jouw systeem, want je kunt het heel goed doen met behulp van laptops terwijl je onderweg bent. Aan de andere kant zijn desktopcomputers in groot formaat en zijn ze samengesteld uit meerdere onderdelen. Hoewel het mogelijk is om desktopcomputers van de ene plaats naar de andere te brengen, is het algemene proces vrij omslachtig. Ze zijn speciaal ontworpen om te worden gebruikt op de ene locatie in plaats van ze voortdurend te verplaatsen van de ene plaats naar de andere.

Stroomverbruik

Een laptop verbruikt minder stroom dan een desktopcomputer dankzij de kleinere onderdelen die een minimale hoeveelheid stroom nodig hebben om te kunnen blijven werken. Laptopcomputers zijn ook voorzien van een batterij, wat betekent dat er geen werkverlies is als gevolg van schommelingen in het vermogen of het per ongeluk uitschakelen van het systeem. In het geval van desktopcomputers kunnen stroomschommelingen het risico met zich meebrengen dat je jouw huidige werkbestanden verliest als ze niet goed worden opgeslagen.

Informatie binnen handbereik

Een ander belangrijk voordeel van de laptop ten opzichte van desktopcomputers is dat ze je toegang geven tot onbeperkte informatie binnen handbereik. Als je op reis bent of niet thuis of op kantoor, dan heb je een laptop nodig om al jouw vitale informatie op een door jou gekozen plaats te bewaren. Het maakt niet uit waar je je bevindt, je kunt jouw systeem inschakelen en toegang krijgen tot jouw gegevens of zelfs het internet uitproberen met behulp van laptops.

Het gemak van de montage

De laptop is uiterst gebruiksvriendelijk omdat hij slechts enkele minuten nodig heeft om te starten met draaien. Je kunt hem gewoon uit jouw tas halen en op de aan/uit-toets drukken om het systeem te starten. Binnen enkele minuten is jouw systeem klaar voor gebruik. Aan de andere kant hebben desktopcomputers wat tijd nodig om te installeren en in gebruik te nemen. Ze hebben ook een grotere ruimte nodig om in te stellen dan laptops. Met de laptop kun je jouw werk doen terwijl je ze op schoot houdt, terwijl desktopcomputers een formele tafel of specifiek meubilair nodig hebben om de installatie te voltooien.

Lees ook: De loterij: is het ooit de moeite waard om te spelen?