Waar moet je op letten als je een taxi neemt?

Veel taxichauffeurs zijn ook geweldig om mee te praten en een uitstekende gelegenheid om je taalvaardigheden mee te oefenen. Toch moet je voorzichtig zijn met het overdreven delen van de informatie, want het kan zijn dat ze de informatie doorgeven aan iemand anders die niet het beste met je belangen voorheeft.

Hier zijn enkele tips van experts.

Ga op de achterbank zitten – niet op de passagiersstoel.

Op de achterbank ben je minder zichtbaar voor de chauffeur en ook voor de voorbijgangers. Als je alleen reist, dan ben je in het midden van de auto ook verder buiten bereik. Hoe minder toegankelijk je bent, hoe kleiner de kans dat je het doelwit wordt. Ben je met een groep vrienden en heb je een grotere taxi nodig? Bekijk dan de Taxibus Breda waar gemakkelijk 8 personen in passen.

Houd dure spullen verborgen en houd je spullen dicht bij elkaar

Je denkt misschien dat de kosten van sommige van je mobiele apparaten heel weinig zijn, maar in een ontwikkelingsland is een smartphone gemakkelijk te pakken en nog gemakkelijker te verkopen.

Als je op je mobiel speelt terwijl je wacht op de taxi of bij een stoplicht, denk je misschien dat je efficiënt bent, maar je knippert ook als een doelwit voor potentiële dieven. Het enige wat een dief nodig heeft is 20 seconden bij het volgende stoplicht om het te bereiken en te pakken.

Bewaar je mobiele apparaten en camera’s in je koffers en rits ze dicht bij elkaar (de enige uitzondering is je telefoon – houd dat dicht). Houd je tas, rugzak of andere tassen dicht bij je in de buurt – bij voorkeur op de grond tussen je voeten waar ze moeilijk te zien en nog moeilijker te bereiken zijn.

Je kunt je been zelfs door de langere banden heen leggen. Vergeet niet om je te ontwarren voordat je de taxi probeert te verlaten!

Lees ook: 3 karper vissen tips voor beginners