Vaarvakantie in Amsterdam, Nederland

Boten en kanalen zijn een manier van leven in Nederland, en varen op de Nederlandse waterwegen laat je het echte Nederland zien. Reis door het landschap van beroemde schilders, bewonder de traditionele windmolens, maak gebruik van de vele fietsroutes langs het water en leg aan in keurig onderhouden jachthavens.

Varen is heel ontspannen vanaf de lente-tulpen bloeiperiode tot de herfstperiode, met veel sluizen die in de zomermaanden open zijn gebleven en is het een goede plek om medereizigers te ontmoeten. Leg aan in de buurt van de vele bars en cafés aan de gracht, waar het goed eten en de traditionele Nederlandse gastvrijheid wordt geboden.

Boot huren Amsterdam

Vaar door de grachten en waterwegen naar Amsterdam en verken deze opwindende kosmopolitische stad. Bekijk de oude meesters in het Rijksmuseum of de Van Gogh-tentoonstelling, of geniet gewoon van de prachtige bezienswaardigheden.

In Amsterdam kun je aanleggen op verschillende boten waar een veerboottocht over de gracht vanaf het centraal station wordt aangeboden. Het is mogelijk om je met je eigen boot door de grachten van de stad te varen, maar je moet voorzichtig zijn en een vergunning kopen. Of maak een van de vele rondvaarten door de grachten.

Gemakkelijk varen op vriendelijke waterwegen

De Nederlandse waterwegen bieden je vele kilometers sluis vrij varen, met veel mogelijkheden om te fietsen in het vlakke landschap. Een vaarvakantie is de beste manier om het echte Nederland te zien.

Ten noorden van Amsterdam kun je  naar Edam varen, beroemd om zijn karakteristieke kaas, en door het Zaanse land varen, vol met molens en rijk aan wild.

De beroemde Keukenhof Tuinen liggen ten westen van Amsterdam, vlakbij Haarlem, met in het voorjaar miljoenen tulpen, narcissen, hyacinten en andere bollen in bloei.

Ten zuiden van Amsterdam vaart de Vecht langs oude herenhuizen langs de gracht door Loosdrecht naar het grote kunstcentrum van Utrecht. Leg aan bij de kades of bij de kathedraal (beperkte hoogte) en beklim de 465 treden van de Domtoren. Verderop bereik je het prachtige Gouda waar de jachthaven midden in de oude binnenstad ligt.

Lees ook: Waar moet je op letten als je een taxi neemt?