Top 3 voordelen van lokale SEO voor digitale marketing

Als je een klein digitaal bedrijf bent, moet je je bewust zijn van het belang van SEO en hoe het essentieel is geworden in deze zeer concurrerende digitale marketing ruimte. Meer en meer bedrijven investeren hun tijd, geld en inspanningen in online marketing met behulp van een SEO bureau en het verbeteren van hun lokale SEO.

Lokale SEO voor kleine online bedrijven biedt een groter potentieel voor het stimuleren van meer business in de winkel. Met een hoge competentie in de online ruimte, het helpt bij het verhogen van naamsbekendheid, klanten, leads, en de verkoop die ze kunnen genereren uit hun lokale omgeving.

Hier is een lijst van voordelen voor jouw bedrijf met betrekking tot lokale SEO.

Verhoogd relevant verkeer

Volgens een onderzoek, resulteerde bijna 75% van de lokale zoekopdrachten in een in-person bezoek aan de website fysieke winkel binnen 10 km van de gebruiker. Zodra je begint te richten op lokale klanten, heb je de neiging om web bezoeken aan te moedigen van mensen die veel eigenlijk willen jouw winkel fysiek te bezoeken.

Voor een bedrijf als cosmetische chirurgie of kapsalons, waarin de SEO aanpak is om de lokale bevolking aan te trekken om de fysieke winkels van het bedrijf te bezoeken, helpt lokale SEO bij het verhogen van het bereik en meer relevant verkeer naar de website. Bijvoorbeeld, als je een blog hebt met nuttige tips met betrekking tot jouw producten of diensten, kan het niet de lokale doelen te raken.

Grotere online zichtbaarheid

Als de eerste vijf zoekopdrachten op Google tot ongeveer 70% klikken van de gebruikers verzameld (exclusief de betaalde advertenties die te zien zijn aan de top van de pagina), dan weet je hoe belangrijk de rol is van lokale SEO. Als jouw bedrijf website niet verschijnt in de top 5 posities of zelfs op de eerste pagina, kan het publiek nooit te weten komen over jou.

Het enige wat je hoeft te doen is je richten op het verhogen van jouw online zichtbaarheid door middel van lokale SEO praktijken en effectieve technieken die je zullen helpen kraken de top organische resultaten en het verbeteren van jouw kansen om gevonden te worden.

Bouwt geloofwaardigheid en vertrouwen

Gebruikers die zoeken naar bepaalde zoekwoorden gaan ervan uit dat de hoogst gerangschikte websites en pagina’s, vooral op de eerste pagina van de zoekmachine zijn de meest echte en geloofwaardige bronnen doorgelicht door Google en betrouwbaar zijn.

Om een dergelijke geloofwaardigheid op te bouwen bij de gebruikers, moet je een plaats veroveren op de eerste pagina van Google om respect en vertrouwen te verdienen van de bezoekers. Het verwerven van een hoge positie zet jouw bedrijf op een plek van autoriteit voor jouw niche, waardoor jouw niveau van aantrekkingskracht wordt verhoogd.

Lees ook: Voordelen van binnenhuisarchitectuur in de woonkamer