Is een bewakingscamera goed voor de bescherming van het huis?

Bewakingscamera’s houden jouw huis in de gaten, zowel binnen als buiten, en fungeren als een extra paar ogen en oren om jouw eigendommen in de gaten te houden.

In dit artikel zullen we kijken naar de voordelen van het installeren van binnen- en buitenbewakingscamera’s.

Zijn bewakingscamera’s goed voor de bescherming van het huis?

Een goede bewakingscamera systeem is een uitstekend hulpmiddel voor de bescherming van het huis, en het kan zowel werken als een afschrikmiddel als een herstelmiddel. Inbrekers zijn op hun hoede voor eigendommen met zichtbare beveiligingscamera’s. Plus, als er een misdrijf plaatsvindt, kunnen beveiligingscamera’s helpen bij het verzamelen van bewijs. Van schade aan eigendommen tot het potentieel identificeren van criminelen die inbreken, als je de actie op camera’s vastlegt, heb je meer kans om het te verhelpen.

Als je auto’s, mensen en andere bewegende objecten wilt kunnen identificeren, is het de moeite waard om te investeren in een camera met super- of ultrahoge definitie video (2K of 4K, respectievelijk). Deze technologie gebruikt meer pixels in het beeld, wat betekent dat je kunt inzoomen om meer details te zien op kentekenplaten en meer fysieke kenmerken te identificeren. Met een HD- of full HD-camera krijgt u dat soort helderheid niet, vooral ’s nachts niet.

Uiteindelijk werken huisbeveiligingscamera’s het beste om jouw eigendommen te beschermen wanneer ze geïntegreerd zijn met een huisbeveiligingssysteem. Om hun batterijen te sparen, beginnen draadloze beveiligingscamera’s pas op te nemen wanneer ze beweging detecteren, wat betekent dat ze misschien niet alles opnemen wat je zou willen. Met een huisbeveiligingssysteem kunnen camera’s zo worden ingesteld dat ze beginnen met opnemen zodra een onderdeel van het beveiligingssysteem wordt geactiveerd, zoals een contactsensor, een glasbreuksensor of een bewegingssensor. Hierdoor is het waarschijnlijker dat de camera’s alles opnemen wat er op jouw terrein gebeurt en niet alleen de paar seconden beweging die vlak voor de camera’s plaatsvinden.

Wat zijn de voordelen van bewakingscamera’s naast het voorkomen van inbraak?

De huidige huisbeveiligingscamera’s zijn multifunctioneel en kunnen worden gebruikt voor veel meer dan alleen het controleren van jouw eigendommen op indringers. Hier zijn slechts een paar andere voordelen van bewakingscamera’s:

Babyfoon

Zet een binnencamera op in de kamer van jouw baby en bekijk een live-feed waar je ook bent, zolang je maar een internetverbinding hebt. Je hebt een camera nodig die 24 uur per dag en 7 dagen per week kan opnemen en die moet worden aangesloten, maar zolang hij tweewegsaudio heeft en waarschuwingen over geluid of beweging uitzendt, werkt hij als een betrouwbare monitor.

Huisdier Cam

Binnen en buiten camera’s kunnen worden gebruikt om een oogje te houden op jouw honden, katten, kippenhok of konijnenhok. Sommige camera’s kunnen je specifiek waarschuwen voor het geluid van een blaffende hond, zodat jij met jouw huisdier kunt praten met een tweerichtingspraatfunctie.

Smart Home Trigger

Als je andere slimme huishoudelijke apparaten in jouw huis hebt, kan jouw camera ermee worden gekoppeld, zodat ze automatisch kunnen reageren. Zo kan de bewegingssensor in een buitencamera bijvoorbeeld binnenshuis slimme lichten laten branden als hij beweging in jouw oprit detecteert wanneer je thuiskomt.

Lees ook: Waarom is een laptop beter dan een desktopcomputer?