Instructies voor het aanbrengen van renovliesbehang

Renovlies behang kan op hout-, metaal-, beton- en baksteenoppervlakken worden gelijmd, evenals op wanden van gipskarton en spaanplaat.

Het is noodzakelijk om het behang te verlijmen, waarbij de volgorde van de hoofdfasen in acht moet worden genomen.

Ga naar Behangservice Nederland om de nieuwste assortiment aan renovlies en meer behangen in Nederland te bekijken.

Stappenplan

  • Oppervlaktevoorbereiding. Grote scheuren en onregelmatigheden moeten worden geĆ«limineerd. Hiervoor wordt de muur geplamuurd en gegrond met een zwakke lijmoplossing.
  • Breng de lijm direct op de muur aan, niet op het behang. Lijm is speciaal geselecteerd. De basis is zetmeel en PVA en de consistentie moet dik zijn.
  • Het verlijmen van het behang. Het is belangrijk om de combinatie van de figuur in acht te nemen. Om dit te doen, snijdt u de gewenste lengte van de rol af, waarbij u rekening moet houden met ongeveer 5 cm om het doek te passen. Als u gebruik maakt van glazen muurschilderingen met een “matte” of “gossamer” textuur, zijn er geen toeslagen nodig. Bij het werken met glasvezelbehang zijn horizontale voegen toegestaan, die in de aanwezigheid van verkeerd gesneden stukken of resten van de rollen gebruikt kunnen worden. Om te bepalen welke kant de voorkant is (de textuur van het behang is aan beide zijden hetzelfde), wijzen veel fabrieken het aan als een grijze streep.
  • Het aanbrengen van verf (indien nodig) in twee lagen twee dagen na het plakken. De tijd tussen het aanbrengen van de lagen is minimaal 12 uur.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen overtollige verf en lijm op komt, want door overgewicht kan het behang van de muur afbladderen. Dit is belangrijk, voordat je de verf aanbrengt om het behang te bedekken met een laag verdunde lijm. Het doek zal dus geen overtollige verf opnemen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over schuimtapes