Hoe krijg je een betere nachtrust

Word goed wakker

Probeer dit zo dicht mogelijk bij de tijd dat u opstaat te doen. Open uw zonwering voor de felle zon zodra u wakker wordt, of neem uw ontbijt mee naar buiten om op de veranda te eten. De blootstelling aan natuurlijk licht zal je lichaam en geest helpen wakker te worden en klaar te zijn voor de dag. Waardoor je aan het eind van de dag goed kan slapen

Gebruik oordopjes tijdens het slapen

Voor het slapen gaan kan je muziek opdoen waardoor je makkelijker in slaap valt. Ook kan je speciale oordopjes gebruiken die alle geluiden dempen die er zijn. Het zijn namelijk oordopjes voor slapen, hierdoor kan je een goede nachtrust krijgen.

Breng meer tijd buiten door gedurende de dag.

Krijg zoveel mogelijk blootstelling aan natuurlijk licht tijdens uw wakkere uren als u kunt. Ga wandelen tijdens de pauzes die u overdag neemt, neem uw hond mee naar het park of ontmoet een vriend in een buitencafé voor een hapje.

Vermijd blauw licht voordat je gaat slapen

Schermen op je televisie en computer geven een blauw licht dat de natuurlijke productie van melatonine in je lichaam verstoort. Als u twee uur voor het slapengaan niet naar de schermen kijkt, valt u snel in slaap en blijft u in slaap.

Beperk cafeïne en nicotine voor het slapen gaan

Deze stimulerende middelen kunnen je ’s nachts wakker houden. Probeer na de lunch over te schakelen op water of cafeïnevrije thee, zodat u ’s avonds niet onrustig wordt. Als u rookt, probeer deze gewoonte dan volledig uit te bannen om zowel uw slaap als uw algehele gezondheid te verbeteren.

Probeer minder te eten in de avond

Niet alleen kunnen grote diners je ongemakkelijk vol laten zitten, ze kunnen er ook voor zorgen dat je ’s nachts last krijgt van brandend maagzuur of zure reflux. Eet een paar uur voor het slapen gaan een licht diner om te voorkomen dat u de na-effecten van uw maaltijd voelt wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Niet te veel drinken voor het slapen gaan

Als u voor het slapengaan te veel drinkt, moet u midden in de nacht opstaan om naar de badkamer te gaan. Probeer uw laatste kopje vloeistof ongeveer twee uur voor het slapen gaan te drinken, zodat u uw blaas kunt legen en niet op hoeft te staan.

Geen alcohol voor het slapengaan

Hoewel je misschien denkt dat alcohol je ontspant en je helpt om te gaan slapen, verstoort het je slaap midden in de nacht. Hoewel het u kan helpen om snel in slaap te vallen, zult u waarschijnlijk over een paar uur wakker worden, dorstig en ongemakkelijk.