Hoe bewaar je een diamanten schilderij?

Elk soort schilderij maken is hard werken, zelfs als je er echt goed in bent. Diamantschilders met pas voltooide kunstwerken kennen dat gevoel maar al te goed. Je hebt uren hard gewerkt om jouw beste diamond painting technieken toe te passen op het beste schilderij uit jouw carrière. Nu wil je alleen nog maar jouw meesterwerk voor de komende jaren bewaren. Door het verstrijken van de tijd kunnen edelstenen loskomen, ook al zijn ze ontworpen om voor altijd aan het doek te blijven kleven.

Met een oordeelkundig gebruik van afdichtmiddelen, spray of kwast, of ander materiaal dat te verkrijgen is bij diamond painting markt, kun je iets creëren dat lang meegaat. Je kunt ervoor kiezen het in te lijsten of het af te dekken met een glazen ruit. Misschien besluit je het helemaal niet af te dekken. Hoe dan ook, de beste verzegelingstechniek voor diamantschilderijen is die waarbij je zowel binnen als buiten de lijst van jouw kunst kunt genieten.

Hoe verzegel je een diamanten schilderij?

Voordat je aan de slag gaat met het verzegelen, kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen. Zorg ervoor dat je jouw huisdieren en kinderen ergens apart zet.

Stel om te beginnen jouw diamanten in. Dit kun je doen door met een deegroller of een zwaar gewicht over het doek te gaan. Ga op dezelfde manier te werk als toen je het doek voor het eerst vlak maakte. Je doel hier is om ervoor te zorgen dat je diamanten goed vastzitten in het canvas en, zoals we al zeiden, dat ze helemaal plat zijn. Oefen de druk uit op een zachte manier om je diamanten kunst niet te beschadigen.

Wat de tips voor het schilderen van diamanten betreft, gaan we ervan uit dat je het vak al onder de knie hebt. Maar als je op zoek bent naar een tip voor het aanbrengen van een afdichtmiddel, ben je hier op de juiste plaats: leg een oud T-shirt of een oude theedoek op het doek om te voorkomen dat er krassen op komen of dat de diamanten beschadigd raken.

Vervolgens moet je je penseel tevoorschijn halen en het in de verzegeling voor het schilderen van de diamanten dopen. Of je nu schuim of een borstel met haren gebruikt, is aan jou. Wat belangrijk is, is dat je een borstel gebruikt waarbij je je op je gemak voelt om de verzegeling aan te brengen.

Uiteraard, als je kiest voor een spray-on afdichting, de borstel is niet zo veel van een probleem. Hoe je het ook doet, begin met het aanbrengen van de verzegeling op jouw doek in grote streken. Je wilt een zo groot mogelijk deel van het doek bedekken, zonder iets onbedekt te laten.

Breng een volledige laag aan en zorg ervoor dat niets onbehandeld blijft. Terwijl de coating zich een weg baant tussen elke ruit in je schilderij, zal het uitharden en ze beschermen.

Voordat de verzegeling de kans krijgt om volledig uit te harden, neem je een pincet en gebruik je deze om eventuele verdwaalde haren of gruis op het schilderij weg te peuteren.

Of je nu spuit of schildert, jouw verzegeling verandert in een dikke witte laag. Maak je geen zorgen – ook al lijkt het veel op lijm, op dit punt zal de laag steeds doorzichtiger worden naarmate je hem laat opdrogen.

Lees ook: 6 Voordelen van houtpelletverwarming