Het hebben van vrienden maakt je gezonder, gelukkiger, en een nog betere slaper!

Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het is om vrienden te maken. Hier is hoe je als een volwassene weer als een kind “friending” kunt beginnen.

Verscheidene studies hebben aangetoond dat vriendschappen (oudere) volwassenen kunnen beschermen tegen depressie, cognitieve achteruitgang en hart- en vaatziekten. Mensen met stevige intermenselijke contacten hebben de neiging om beter te eten en te slapen en meer te bewegen. Toch hunkeren veel volwassenen naar nieuwe vriendschappen, kan het opbouwen van die banden voelen ontmoedigend. Het proces kan vooral moeilijk zijn voor mannen, die vaak leren dat emotionele kwetsbaarheid – de sleutel tot het vormen van hechte relaties – een vorm van zwakte is.

In dit artikelen hebben we een aantal eenvoudigs tips verzameld voor jou om makkelijker uit te reiken naar mensen voor nieuwe vriendschappen.

Just do it

Hoe meer je probeert te socialiseren, hoe makkelijker het kan worden.

Gebruik het internet

Als je besluit om nieuwe vrienden moest maken, dan is het internet een van de snelste en makkelijkste manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Ontmoet nieuwe mensen hier op vriendenzo.nl/ bijvoorbeeld, waar mensen zich aansluiten om deel te nemen aan lokale activiteiten.

Zoek naar gedeelde interesses

Dit geeft je een eenvoudig punt van verbinding. Word lid van een boekenclub, een kerkgroep of een kookles. Je kunt lokale opties online en via bibliotheken en gemeenschapscentra vinden. Kies een activiteit die inhoudt dat je, week na week, met dezelfde mensen tijd doorbrengt. Net zoals de geplande lessen het ontwikkelen van vriendschappen op school gemakkelijker maakten,  verhoogt de continuïteit je kansen op het vormen van banden.

Wees een vriend

Natuurlijk leiden hangouts niet automatisch tot blijvende vriendschap. Een-op-een is nodig om een relatie te laten groeien, maar het kan lastig zijn om er om te vragen.

De oplossing is makkelijker dan het lijkt: Luister goed. Als je nieuwe kennismaking een liefde voor fietsen noemt, stel dan voor om een ritje te gaan maken. Als je leert van een aanstaande verjaardag, vervolg dan met een groet of een kaart.

Lees ook: Ultieme gids voor het kopen van overhemden