Handige tips die elke thuiskok zou moeten weten!

Les 1: Je hoeft geen professionele kok als Ramon Beuk te zijn om als eentje te kunnen koken thuis.

Lees hieronder een paar tips die elke thuiskok zou moeten weten!

Maak een actieplan voordat je begint met koken

Elke dag van de culinaire school hebben we een dagmenu voorbereid dat bestaat uit een voorgerecht, een voorgerecht en een dessert. We hadden een beperkte tijd om deze gerechten te maken (en het was nooit genoeg tijd), dus om alles af te maken, hebben we elk menu opgesplitst in een reeks taken georganiseerd op basis van prioriteit. Voor een thuiskeuken is het uitgangspunt in principe hetzelfde. Als je een maaltijd met meerdere componenten kookt, denk dan na over de meest efficiënte manier om alles tegelijk op tafel te krijgen. Start het voedsel dat het langst nodig is om eerst te koken, en knock-out taken die je van tevoren kunt doen, zoals het maken van saladedressing.

Ruim tussendoor op en niet op het einde pas

Een grote brok van onze klas in de culinaire school was gebaseerd op organisatie. Ik probeerde mijn werkruimte schoon te houden, maar het was bijna onmogelijk om dat te doen terwijl ik een driegangendiner exclusief kookte en ik eindigde de les vaak met een berg vuile prep-bakken voor me.

Idealiter maakt het schoonmaken tijdens het koken het veel gemakkelijker om georganiseerd te blijven en efficiënter te werken. Veeg de aanrechtbladen en snijplanken vaak af (vooral als je met rauw vlees werkt), houd de gootsteen vrij van vuile vaat en gebruik eventuele vrije momenten (zoals terwijl je wacht tot de groenten in de oven geroosterd worden) om een voorsprong te krijgen op het schoonmaken. Op deze manier kunt u ontspannen en genieten van uw maaltijd, in plaats van u zorgen te maken over de toren van de gerechten die u later onder ogen moet zien.

Leer hoe je een hele kip kunt afbreken

Als er één slechte slagerijvaardigheid is die je jezelf ooit leert, laat het dan deze zijn. Je zult niet alleen indruk maken op je vrienden, maar je zult ook geld besparen op het kopen van een hele kip in plaats van de afzonderlijke onderdelen. Een verscheidenheid aan verschillende snitten in uw koelkast opent ook eindeloos veel kookmogelijkheden – maak een stoofpotje met de dijen, grill de vleugels, en bewaar het karkas voor een smakelijke zelfgemaakte kippenbouillon. Om te oefenen, koop verschillende hele vogels, bekijk een video online, en maak je geen zorgen om het mooi te maken. In het slechtste geval kun je het vlees spiesen voor kebabs of in een soep gooien.

Lees ook: 5 gezondheidsvoordelen van diamond painting