Een paar tips voor auto bestuurders

Zelfs de meest ervaren bestuurders kennen niet altijd alle tips en trucjes die het rijden gemakkelijker kunnen maken. De meeste dingen opgenoemd in dit artikel leer je al bij Rijschool Rotterdam, maar voor degene die daar niet hebben gereden is dit het perfecte artikel.

Wij leggen je uit met contributie van Rijschool Rotterdam hoe je op je gemak voelt tijdens het rijden, hoe je gevaarlijke situaties leert te vermijden en een zelfverzekerde bestuurder wordt.

Controleer of al uw spiegels correct zijn afgesteld

Als uw spiegels niet goed zijn afgesteld, verschijnt er een dode hoek. Een dode hoek is een deel van de weg dat je niet kunt zien, dus je kunt een auto missen die op een aangrenzende rijstrook rijdt. Om blinde vlekken te elimineren, moet u uw zijspiegels zo instellen dat u uw auto niet in de dode hoek kunt zien. Om te controleren of er een dode hoek is, rijdt u langs een andere geparkeerde auto in omgekeerde richting, kijkend in uw zijspiegel. Zodra deze niet meer in beeld is, moet u hem met uw perifere zicht zien.

De achteruitkijkspiegel moet zo worden afgesteld dat u de achterruit van uw auto volledig kunt zien. Bij het afstellen van de spiegels moet u zich in uw normale rijpositie bevinden.

Je auto droog maken

Voor zelfs de kleinste plassen kunt u beter afremmen en er vlot doorheen rijden zonder te manoeuvreren of de snelheid te veranderen. Als u snel rijdt, is er een kans dat er water in het ontstekingssysteem komt en dat de motor afslaat. Bovendien kan aquaplaning beginnen – dat is wanneer een auto zijn tractie verliest en u de controle erover verliest.

Als we het nu toch over auto’s hebben, lees hier waarom je een scooter moet kopen!

Na het passeren van een grote plas, snijdt u uw motor niet af en verandert u uw snelheid niet. Droog eerst de remmen: druk het gaspedaal in, druk het rempedaal een paar keer in. Wrijving veroorzaakt warmte, waardoor water uit de remblokken verdampt.

Let op de grotere auto’s voor u

Let niet alleen op de auto recht voor u, maar ook op degenen die verderop op de weg staan. Bestuurders van hogere voertuigen (vrachtwagen en bussen) zien de wegsituatie veel beter. Als ze in één keer van rijstrook beginnen te wisselen, is het waarschijnlijk dat ze een auto-ongeluk of een ander soort wegversperring hebben gezien. Volg het pak, en verander ook van rijstrook.