Diamond Painting trucjes waar je nooit van hebt gehoord

Of je nu aan jouw 17e kit werkt of net aan jouw eerste begint, er is altijd wel iets nieuws te leren in de wondere wereld van Diamond Painting! Join hier de diamond painting Nederland community.

Lees verder voor enkel trucs waar je waarschijnlijk nooit van hebt gehoord.

GEBRUIK DE “DAMBORD METHODE” VOOR GROTE VLAKKEN MET DEZELFDE KLEUR

Word je gek van grote vlakken met dezelfde kleur? Mix dingen (en houd jouw rijen recht!) door gebruik te maken van wat wij noemen de “dambord methode.”

Plaats gewoon een ruit in elk ander vakje en ga dan terug om de ruimtes op te vullen. Je krijgt een bevredigende “klik” wanneer je een lege ruimte opvult met een diamant!

GEBRUIK BABYDOEKJES OM BESCHADIGDE DOEKEN TE REPAREREN

Oeps! Een stuk papier op je doek laten vallen? Maak de plek vochtig met een babydoekje en veeg de viezigheid weg! Wacht even tot het doek droog is voordat je verder gaat met je project.

DIAMANTEN KLUITEN BREKEN MET 2 TRAYS

Je hoeft geen operatie uit te voeren om samengesmolten diamanten uit elkaar te halen! Gebruik gewoon twee diamanten bakjes die je hebt liggen. Plaats de een op de ander en druk naar beneden – je zult een bevredigende “POP” horen wanneer ze zich scheiden.

Voor hardnekkige diamanten die tegen de druk bestand zijn, wrijf je de bakjes heen en weer tot ze geen weerstand meer bieden!

GEBRUIK NAGELLAKREMOVER OM DE LEGENDE TE VERWIJDEREN VOOR HET INLIJSTEN

Heb je ooit een schilderij ingelijst en het DMC raster aan de zijkant van het passe-partout of de lijst zien uitsteken? Ze zullen het niet opmerken, maar het zal je voor altijd dwarszitten! Gebruik nagellakverwijderaar of aceton op een watje om de legende en andere tekens te verwijderen voordat je het schilderij inlijst.

GEBRUIK EEN PUZZEL OPROLMAT OM JOUW KIT MEE TE NEMEN VOOR ONDERWEG

Denk je  erover om eerder terug te vliegen van vakantie omdat je gewoon geen moment meer kunt leven zonder jouw diamanten schilderij? Gebruik een puzzel drager om jouw WIP te vervoeren.

Als je meer ruimte en minder geld hebt, leg je je diamond painting gewoon tussen twee stukken foamboard en plak je ze met tape aan elkaar.

Lees ook: Topvoordelen energie-efficiëntie voor bedrijven in 2021