De voordelen van het kopen van een e-scooter

Elektrische scooters zijn licht van gewicht, praktisch, gemakkelijk te berijden en kunnen je in sommige gevallen nog sneller aan het werk zetten dan je auto. Maar ook al klinken ze zo perfect, er zijn ook altijd een paar nadelen aan een e-scooter kopen.

In dit artikel bespreken we de voordelen en helpen we je om te beslissen of je een elektrische scooter moet kopen of niet.

Makkelijk te onderhouden

Een elektrische scooter heeft niet veel onderhoud nodig, eigenlijk bijna geen. Je moet er voor zorgen dat de schroeven één keer per maand goed worden aangedraaid en indien nodig ingesmeerd. Maar, dat is alles, tenzij sommige onderdelen breken. Mijn ervaring is dat als je investeert in een elektrische scooter van hoge kwaliteit, de onderdelen betrouwbaar zijn. Zelfs als je een wiel, licht, band of een gebroken spatbord moet vervangen, is dat niets vergeleken met de kosten van het bezit van een auto.

Kosten per kilometer

Behalve de aanschafprijs, die hoog kan zijn, vooral als je al een auto hebt, heeft een elektrische scooter een ongelooflijk lage kostprijs per kilometer en eigendom. Het heeft heel weinig onderhoud nodig in vergelijking met een auto.

Snel

Elektrische scooters zijn behoorlijk snel. Elektrische scooters zijn in staat om dezelfde snelheden te leveren als een traditionele fiets of e-bike, maar dan zonder te trappen.

Handig

We hebben de praktische aspecten van een e-scooter besproken, maar er is nog een groot voordeel. Je kunt aan het werk gaan zonder dat je je in het zweet hoeft te werken. Als je het vergelijkt met een traditionele fiets, hoef je niet zelf te trappen.

Milieuvriendelijk

Het heeft misschien geen directe invloed op jou, maar als we allemaal gebruik maken van elektrische transportmiddelen, zal het leiden tot schonere lucht en een schoner milieu. Auto’s, motorfietsen en niet-elektrische scooters vervuilen de lucht, en dit is te zien in drukke steden. De luchtkwaliteit is daar meestal zeer laag. Als je niet in het bezit bent van een auto, kan een elektrische scooter een goede optie zijn om de eerste of laatste 5 kilometers te vullen naar een openbaar vervoermiddel. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk voertuig help je de schone lucht in de stad te behouden.

Lees ook: 3 Voordelen van het werken met aan sales recruitment bureau