De rol van een sportcoach in de geestelijke gezondheid

Of je nu nog nooit eerder regelmatig hebt geoefend of een ervaren atleet bent, een geschikt trainingsplan is een belangrijke stap om je resultaten te maximaliseren. Voorafgaand aan een trainingsprogramma moet je deelnemen aan een volledige gezondheids- en fitnessscreening. Een fysiotherapeut kan ook een mobiliteit screening uitvoeren om te bepalen welke oefeningen voor je geschikt zijn en welke oefeningen je moet vermijden vanwege mobiliteitsbeperkingen. Daarna moet een individueel programma worden gemaakt om je doelen, fitnessniveau en medische geschiedenis te bereiken. Een fysiotherapeut of een gekwalificeerde personal trainer – zoals een mental sports coach bij Mental Sports Academy – kan je helpen bij het opstellen van je trainingsprogramma. Een probleem dat ik heb ondervonden met “nieuwe sporters” is dat ze een programma starten dat ze online hebben gevonden, of dat een vriend(in)/familielid hen over het programma heeft verteld. Als dit programma niet goed aansluit bij je persoonlijke interesses, doelen en fitnessniveau, dan kan sporten meer een karwei zijn dan een leuke activiteit. Erger nog, dit programma kan leiden tot een blessure, die een individu kan uitschakelen van regelmatige lichaamsbeweging helemaal uit te schakelen. Om te kunnen genieten van de lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging, moet een individu bereid zijn om regelmatig te bewegen. Dus als je op zoek bent naar het verbeteren van je geestelijke gezondheid, het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van je kwaliteit van leven, overweeg dan het toevoegen van een halter of paar loopschoenen aan je dagelijkse routine.

De rol van fysiotherapeuten in het verbeteren van de geestelijke gezondheid

  • Bepaal een basis gezondheids- en fitnessniveau voor nieuwe sporters.
  • Bepaal welke oefeningen geschikt zijn voor een individu op basis van specifieke testen.
  • Optreden als fitnessconsultant en gids voor de voortgang van een home oefeningsprogramma
  • Het werken met een huidige geschiktheid beroeps, zoals een persoonlijke trainer, om mobiliteit tekorten aan te pakken die het vermogen van een individu om te oefenen belemmeren.
  • Bepaalde geneesmiddelen hebben een invloed op de typische reactie van het lichaam op lichaamsbeweging. Een fysiotherapeut begrijpt deze effecten en kan op basis van deze kennis een veilig programma voor een individu samenstellen.

Lees ook: Thuis alarmsysteem kosten om te overwegen