De psychologie van het spel: 5 Skill Building voordelen van Escape Games

Veel van de meest succesvolle bedrijven van vandaag hebben het spel omarmd als een manier om alles, van creativiteit tot samenwerking, te vergroten. Facebook, IDEO en Google bieden hun medewerkers allemaal de mogelijkheid om een pingpongbal te peddelen of de topscore te halen in een arcadespel op kantoor. Als u op zoek bent om uw team uit te dagen, is deze top-rated Escape Room Leeuwarden een perfecte optie.

Ontsnappingskamers vormen niet alleen een gezonde afleiding van de dagelijkse stress van het werk, maar ze bieden ook extra voordelen die uw werkplek kunnen verbeteren. Voordat u boekt, vindt u hier vijf voordelen voor het spelen van vluchtgames.

Vergroot de creativiteit

Ontsnappingsgames bieden teams de mogelijkheid om hun probleemoplossende vaardigheden creatief in te zetten. Het uitdagen van jezelf en anderen om buiten de gebaande paden te denken heeft een groot aantal voordelen die de overgang naar andere gebieden van het leven kunnen maken. Een van de redenen dat innovatieve bedrijven zoals Google games en spelen aanmoedigen is omdat het zorgt voor een pauze van de normale routines, die het genereren van ideeën kan verhogen.

Stimuleer samenwerking

Zelfs in omgevingen waar de samenwerking al in gang is gezet, kan het stimuleren van teamwork in een nieuwe context communicatie- en ideeënsynthesevaardigheden stimuleren. Het injecteren van een nieuwe set van problemen in een nieuwe omgeving kan de routine doorbreken van medewerkers die alleen met hun eigen afdelingen samenwerken. Ontsnappingsgames bieden de mogelijkheid om teams over de afdelingen heen te mixen en te matchen, waardoor ze worden uitgedaagd om efficiënt met nieuwe mensen te werken.

Verminder de stress

Recente studies hebben aangetoond dat constant zakendoen op de werkplek een belangrijke oorzaak van stress is, die de productiviteit zelfs vermindert. Met andere woorden, het voortdurend uitvoeren van taken verbetert niet noodzakelijkerwijs de algehele productiviteit van het bedrijf als geheel. Het nemen van een pauze en het spelen van het spel vermindert de stress, verhoogt het vermogen om zich te concentreren en kan de productiviteit op lange termijn verhogen.

Empathie opbouwen

Het team dat met elkaar worstelt, blijft bij elkaar. Het aangaan en overwinnen van uitdagingen als team helpt om empathie op te bouwen. Hoewel overwinningen belangrijk zijn, kan het samen worstelen en zelfs falen net zo waardevol zijn, omdat het teamleden de kans geeft om hun medeleven, reactievermogen en waardering uit te drukken, wat kan leiden tot uitdagende werksituaties.

Verhoog de motivatie

Fysieke bewegingen en het oplossen van problemen kunnen de hersenen ertoe aanzetten om dopamine vrij te geven. Dopamine triggert niet alleen de hersenen om plezier te ervaren, maar het is ook essentieel voor een verhoogde motivatie. Bovendien creëert het creëren van een patroon van strijd om succes een positieve connotatie, waardoor de hersenen worden getraind om toekomstige prestaties te stimuleren.

Lees ook: Voordelen van het dragen van sieraden