De dingen die je nog niet weet over Ethereum

Wat is Ethereum (ETH)?

Ethereum is een open platform dat ontwikkelaars in staat stelt om decentrale applicaties zoals slimme contracten en andere complexe juridische en financiële applicaties te bouwen en in te zetten. U kunt Ethereum zien als een programmeerbare Bitcoin waar ontwikkelaars de onderliggende blokketen kunnen gebruiken om markten, gedeelde grootboeken, digitale organisaties en andere eindeloze mogelijkheden te creëren die onveranderlijke gegevens en afspraken nodig hebben, allemaal zonder dat er een tussenpersoon nodig is. Ethereum, dat in 2015 uitkwam, is het geesteskind van de wonderbaarlijke Vitalik Buterin, die de mogelijke toepassingen van Bitcoins onderliggende blokketentechnologie zag als de volgende stap in de uitbreiding van de blokketensamenleving. Etherisch is momenteel de cryptocvaluta met het op een na hoogste plafond voor de muntmarkt en sommigen verwachten dat dit de waarde van Bitcoin zal overtreffen, zowel als een waardevolle investering als als de populairste cryptocvaluta ter wereld.

De Ethereum & Ethereum virtuele machine

Het interessante aan de blokketens die aan Ethereum voorafgingen, is dat hun besturingssystemen alleen waren ontworpen om specifieke gecodeerde items uit te wisselen over transacties, voornamelijk de door het netwerk ondersteunde cryptografie. Vitalik Buterin zag dit als een functie die veel ruimte had voor uitbreiding en in reactie daarop stelde hij een oplossing voor die ontwikkelaars in staat zou stellen om de vorm van de gegevens die ze konden verzenden en opslaan over een blokketennetwerk aan te passen. Dit werd mogelijk gemaakt door de introductie van de Ethereum Virtual Machine en de bijbehorende programmeertaal Solidity die ontwikkelaars in staat stelt om aanpasbare transacties te ontwikkelen die bekend staan als slimme contracten.

Ether (ETH) en de economie van Ethereum gas

Net als de Bitcoin-blokketen en alle andere blokketens die er eerder zijn geweest, vereist Ethereum dat mijnwerkers het netwerk onderhouden en beveiligen, gestimuleerd door de beloning van een Ethereum-token, bekend als een Ether. Ether kan net als Bitcoin worden gebruikt om penningen van het ene naar het andere adres te sturen, maar kan ook worden gebruikt om voor Ethereum gassen te betalen.

Gas beheert het Ethereum netwerk. Elke transactie die op de Ethereum Virtuele Machine wordt gedaan en elk slim contract dat wordt uitgevoerd kost gas. De hoeveelheid gas die nodig is om de transactie uit te voeren, wordt bepaald door de omvang van het contract of de transactie. Dit gassysteem voorkomt dat het netwerk middelen verspilt aan langdurige transacties. Als een ontwikkelaar een slimme contract toepassing maakt die niet genoeg gas levert om de transacties af te ronden, zullen de mijnwerkers op het netwerk stoppen met de validatie van die taak. Dit is een probleem voor ontwikkelaars die naïef zijn in het ontwikkelen van toepassingen op de Ethereum Virtual Machine- als de toepassing niet genoeg gas aan specifieke contracten toewijst, zullen die contracten niet via het netwerk worden uitgevoerd. Dit zal een negatieve invloed hebben op de betrouwbaarheid van de toepassing en de algemene ervaring van de gebruikers van de toepassing. Uiteindelijk behoudt dit systeem de rekenkracht die de mijnwerkers die in volle economische efficiëntie aan het netwerk bijdragen.

Je kunt Ethereum gas ook beschouwen als het loon voor de mijnbouw bijdragen. De Ethereum Virtual Machine plant mijners in op specifieke taken om de machine zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Ondanks het aantal transacties dat via het netwerk plaatsvindt, houdt dit efficiëntie schema de transactie validatie tijdig, en dus de snelheid van de blokketenbevestigingen veel korter dan die van de blokketens die ervoor kozen om geen gebruik te maken van een gassysteem.

 

Slimme contracten op de Ethereum blokketen

Toen Vitalik Buterin zich uitbreidde op de veilige transactie technologie van Bitcoin, ontdekte hij op een abstract niveau dat een transactie op zich al beveiligd is met een contract. Simpel gezegd, een contract is een overeenkomst tussen twee partijen die de belofte van een een- of tweerichtings beurs garandeert. Buterin ontwierp daarom de Ethereum Virtual Machine met dit in het achterhoofd; dat elke transactie over het blokketennetwerk zelf moet worden uitgevoerd zodra beide partijen het eens zijn geworden en moet worden geregistreerd in een openbare blokketen grootboek. Deze zelf uitvoering is wat deze contracten “slim” maakt, en daarmee een geheel nieuw universum voor zakelijke verantwoording en daarmee een nieuwe economie.

Wat is Ethereum’s erfenis?

Of het nu gaat om de Ethereum Virtual Machine, Ethereum smart contracts of Ethereum gas, veel van de innovatieve functies die Ethereum de blokketengemeenschap heeft gebracht, hebben een belangrijke invloed gehad op de verdere ontwikkelingen in de blokketentechnologie. Slimme contracten zijn een nieuwe golf van technologie-adviesdiensten begonnen; bedrijven die transacties als slimme contracten kunnen implementeren, zijn als adviesbureau gecontracteerd door tal van organisaties die hun netwerk transacties willen decentraliseren. Of het nu gaat om de toeleveringsketen, financiële derivaten of stemsystemen van politieke partijen, slimme contracten zijn de grootste afhaalactie van de cryptografische rage in 2017. Verschillende organisaties in verschillende sectoren hebben nu Blockchain-afdelingen om onderzoek/technologie op het gebied van cryptografie te monitoren en uit te breiden.

Ethereum heeft ons ook hier bij Ethos op tal van manieren geïnspireerd. Ethereum is een van de populairste cryptocriminalisaties op de markt van dit moment en kan worden opgeslagen in de Ethos Universal Wallet. Zoals altijd herinneren we onze lezers en gebruikers eraan om zichzelf zoveel mogelijk te informeren over cryptocurrencies concepten en blokkades in het nieuws. We doen deze herinnering in de hoop dat onze gebruikers goed geïnformeerde, goed geïnformeerde beslissingen nemen wanneer ze deelnemen aan de blokketengemeenschap.

Decentrale toepassingen (DAPPS) voor de Ethereum blokketen

Dus je vraagt je nu waarschijnlijk af wat voor soort toepassingen je kunt maken op de Ethereum blockchain. Het antwoord is werkelijk grenzeloos. Stelt u zich eens voor dat alle transacties die u dagelijks doet; of het nu gaat om de e-mails die u uw collega’s stuurt, het geld dat u aan een goed doel schenkt of de huur die u betaalt voor uw huis, het kan allemaal gebruik maken van slimme contracten. Gemakshalve hebben we besloten om de voorbeelden van potentiële toepassingen die effectief gebruik kunnen maken van de slimme contracten die het Ethereum whitepaper ons heeft gebracht, op te nemen: token systemen, financiële derivaten, identiteits- en reputatiesystemen, gedecentraliseerde bestandsopslag en stemsystemen.

Wil je graag Ethereum kopen? Bekijk dan www.CryptoPrijs.com, daar hebben ze een mooie review geschreven over de beste Bitcoin broker van Nederland genaamd BitVavo.