6 Voordelen van houtpelletverwarming

Houtpellets zijn een verfijnde en verdichte biomassabrandstof die wordt gevormd wanneer houtresten onder hoge druk tot een uniforme diameter worden samengeperst. Agriselect pellets hebben een uniforme vorm, grootte en dichtheid en zijn ideaal voor verwarmingssystemen met automatische verbranding, zoals pelletkachels. Door houtresiduen van duurzaam geoogste biomassa en afvalhout van hoge kwaliteit te pelletiseren, kunnen miljoenen tonnen biomassa aan het werk worden gezet voor de lokale economie, terwijl tegelijkertijd het milieu wordt ontzien. De meeste residuen zijn eigenlijk een bijproduct van de houtindustrie in de vorm van zaagsel dat wordt samengeperst en geëxtrudeerd in de vorm van een pellet.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN PELLETBRANDSTOF?

Houtpellets zijn:

Efficiënt

Houtpellets zijn een efficiënte warmtebron omdat ze een zeer laag vocht- en asgehalte bevatten, vergeleken met houtsnippers of kurkehout. Vrijwel al het materiaal wordt verbrand en omgezet in warmte.

Kosteneffectief

Houtpellets zijn economisch concurrerend met fossiele brandstoffen en elektrische warmte in huis. In vergelijking met andere huisverwarmingsalternatieven zijn de prijzen van pelletbrandstof minder onstabiel.

Handig

Zakken pellets zijn gemakkelijk op te slaan. Een ton pellets bestaat uit vijftig zakken van 40 pond en kan netjes worden opgestapeld in een ruimte van 4′ x 4′ x’ 4′. Zakken houtpellets worden rechtstreeks in het reservoir van de kachel gegoten en de snelheid waarmee de brandstof in het reservoir stroomt kan gemakkelijk worden geregeld, omdat de pellets klein en gelijkmatig van formaat zijn.

Milieuvriendelijk

Houtpellets zijn een duurzame brandstofbron, en de verbranding van houtpellets is koolstofneutraal.

Hernieuwbaar

Houtpellets zijn een biomassaproduct dat wordt gemaakt van houtafval of andere bijproducten van het kappen van bossen. Volgens verzamelde gegevens zijn houtpellets een onbeperkte brandstofbron.

Lokaal geproduceerd

Houtpelletfabrieken zorgen voor banen, ondersteunen lokale economieën en kunnen leiden tot energieonafhankelijkheid.

Lees ook: 5 Voordelen van elektrische vloerverwarming