5 Voordelen van het gebruik van een uitzendbureau

De meest effectieve manier om het beste personeel aan te nemen is door gebruik te maken van een goed uitzendbureau. Vacaturesiteszoals Vakmasters, LinkedIn en nationale media zijn goede manieren om een breed scala aan potentiële werknemers te vinden, maar om het beste talent aan te nemen heb je de hulp van een recruiter nodig. Meer dan 70% van de werkzoekenden heeft gesolliciteerd op banen waarvoor ze niet gekwalificeerd zijn. Naast andere voordelen, filtert het gebruik van een rekruteringsbureau deze kandidaten, die gewoonweg niet de juiste vaardigheden voor de job hebben.

Toegang tot de beste kandidaten

Wervingsbureaus hebben toegang tot een scala van getalenteerde werkzoekenden. Bekwame werkzoekenden hebben geen tijd om vacaturesites af te zoeken. In plaats daarvan maken ze gebruik van een recruiter die ze kunnen vertrouwen om de juiste functie te vinden. De beste recruiters zien zowel technische vaardigheden als een kandidaat die aansluit bij de waarden van uw bedrijf, wat resulteert in een succesvolle aanwerving op lange termijn.

1 op de 3 werkzoekenden verandert van baan binnen het eerste jaar. Vind de juiste kandidaat met behulp van een wervingsbureau en voorkom deze kostbare statistiek.

Bespaar tijd en geld

Een rekruteringsbureau inschakelen is sneller dan intern rekruteren en zal jouw bedrijf tijd en geld besparen. Recruiters verzamelen en beoordelen cv’s, checken referenties en filteren getalenteerde werkzoekenden met behulp van de beste interviewtechnieken, zodat bedrijven dat niet hoeven te doen.

Bouw een relatie op met een wervingsbureau. Zodra een recruiter jouw bedrijf en jouw doelstellingen begrijpt, zullen ze de juiste mensen op een tijdige, kosteneffectieve manier aannemen.

Branche-expertise

Een goed wervingsbureau heeft gespecialiseerde recruiters voor specifieke sectoren. Als je samenwerkt met een wervings- en selectiekantoor dat jouw sector begrijpt, zal dit bureau sectorspecifieke kennis bieden van markttrends, salarisniveaus en de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in jouw sector. Recruiters die specifiek op jouw sector gericht zijn, hebben ook toegang tot kandidaten die specifiek op hun vaardigheden gericht zijn.

Deskundige adviezen op het gebied van wervingswetgeving

Wervingswetgeving is complex en wordt vaak verkeerd begrepen. Veel voorkomende gebieden van verwarring zijn diversiteit op de werkvloer, zwangerschapsverlof, lonen, en oneerlijk ontslag.

Recruiters zijn voortdurend op de hoogte van de recruitmentwetgeving en zullen je helpen juridische complicaties te voorkomen.

Maak bedrijfsgroei en innovatie mogelijk

Als je een relatie opbouwt met jouw recruiter, kunnen zij jouw bedrijf helpen groeien en versterken. Vaak werken gespecialiseerde recruiters met bedrijven van alle groottes, van innovatieve start-ups tot grote multinationals, en bieden ze diensten aan op het gebied van werving en selectie, training en outsourcing.

Door gebruik te maken van een wervingsbureau vind je het beste talent en krijg je ondersteuning om het potentieel van jouw bedrijf te maximaliseren. Wervingsbureaus leveren niet alleen mensen, ze leveren talent en ondersteuning om bedrijven te helpen groeien.

Lees ook: 3 Voordelen van werken in recruitment