5 Voordelen van elektrische vloerverwarming

Er zijn tal van voordelen verbonden aan de installatie van elektrische vloerverwarming, van een meerwaarde voor jouw woning tot een behaaglijke serrevloer.

Voor uitgebreide informatie over elektrische vloerwarming kun je terecht bij www.polarheat.nl/elektrische-vloerverwarming/.

In dit artikel volgen een paar van onze belangrijkste redenen om voor vloerverwarming te kiezen.

Elektrische vloerverwarming is gemakkelijk te installeren

In tegenstelling tot natte systemen kan elektrische vloerverwarming achteraf in woningen worden geïnstalleerd en in korte tijd worden aangebracht.

Losse kabel- en verwarmingsmatsystemen zijn flexibel en kunnen rond obstakels worden gelegd of op plaatsen waar extra warmte nodig is. Het is niet nodig om ze onder keukenkastjes of in een kastje onder de wastafel van een badkamer te leggen.

Het kan achteraf in woningen worden ingebouwd als onderdeel van renovatieprojecten

Een nieuwe ondervloer is niet nodig in tegenstelling tot natte systemen.

Verwarmingsmatten of -kabels moeten op een basis van isolatie worden aangebracht om de warmte naar boven te laten stijgen. Deze isolatie wordt aangebracht op een vlakke ondergrond, zoals stabiele vloerplanken of een dekvloerbed. Het verwarmingssysteem wordt vervolgens bedekt met de gewenste vloerbedekking en bijbehorende bevestigingsmiddelen, bijv. tegellijm. Een gekwalificeerde elektricien installeert vervolgens de door jou gekozen thermostaat en maakt de aansluiting op het elektriciteitsnet.

Vloerverwarming wordt ook op grondniveau gelegd en veroorzaakt geen obstructies in een ruimte, zodat meubilair tegen elke muur kan worden geplaatst.

Het verspreidt de warmte op een consistente manier doordat warme lucht van het gehele oppervlak opstijgt

De kabels geleiden de warmte naar buiten en verspreiden die gelijkmatig over hun oppervlak. De warmte stijgt geleidelijk op door de vloerbedekking en verspreidt zich in de ruimte voor een comfortabele, gelijkmatige warmteverdeling.

Het minimaliseert stof en allergenen

Vloerverwarming voorkomt dat stof circuleert, in tegenstelling tot radiatoren.
Radiatoren gebruiken convectie om de ruimte te verwarmen, waardoor warme lucht circuleert en ook stof wordt verspreid. Vloerverwarming voorkomt dat stof in de ruimte circuleert.

Warmte mat systemen zijn onderhoudsvrij

Als een systeem eenmaal is geïnstalleerd, zijn er geen lopende onderhoudskosten.

Lees ook: Topvoordelen energie-efficiëntie voor bedrijven in 2021