5 tips & tricks om je te helpen ontsnappen uit een escape room

In dit artikel staan een aantal samenwerking tips en tricks die je kunt gebruiken tijdens het spelen van een escape room.

Speel met vrienden

Vooral bij grote groepsspellen werken teams beter wanneer er een gemeenschappelijke context voor communicatie is. Het is niet leuk voor een groep van 20 personen om met een gezin te spelen dat hun kinderen meebrengt, de speelstijlen kunnen met elkaar botsen wanneer teamwork vereist is. Deze botsing komt zelden voor, maar kan gebeuren als je pech hebt. Dit kan voorkomen bij openbare speelruimtes, maar je kunt je geluk testen door op het laatste moment te boeken of op onpopulaire tijden. Check voor meer augmented reality escape rooms bij hero-adventures.

Speel met een kleine groep

Spelen op de maximale teamgrootte betekent fysieke drukte, niet genoeg dingen voor iedereen om te werken op en extra overhead om iedereen op snelheid te krijgen. Over het algemeen is ongeveer 50-75% van de maximale capaciteit aangeraden, hoewel dit per spel of groep kan variƫren.

Luister naar je teamgenoten

Escape rooms functioneren het beste als ze alles proberen. Dus als je teamgenoot een gek maar redelijk idee heeft, luister dan naar hen en probeer het samen met hen! Als je denkt dat het een slecht idee is, moedig ze dan toch aan om het te proberen. Zolang het gekke idee omkeerbaar is, kan het je dichter bij de uiteindelijke oplossing brengen. Het zal op zijn minst leuk zijn!

Geef het stokje door

Als je te lang naar een puzzel hebt zitten staren en je kunt de oplossing niet vinden, roep dan een teamgenoot om te helpen of de puzzel over te nemen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de puzzels niet vergeten worden en dat er genoeg ogen zijn op elke onopgeloste puzzel. Dit kan doorgaan tot een paar mensen er niet uitkomen.

LEES OOK: 3 Veiligheidsmaatregelen voor jouw huis in 2019