4 Voordelen van babyschoenen

Als je kicks voor je baby wilt kopen, lijken kleine miniatuurversies van papa’s en mama’s harde zoolschoentjes de voor de hand liggende oplossing. Ze zijn niet alleen schattig, maar het lijkt ook alsof ze de gevoelige voetjes van je baby beschermen, terwijl ze in werkelijkheid het tegenovergestelde kunnen doen. Artsen zijn het erover eens dat met de snelheid waarmee de voetjes van je baby groeien en zich ontwikkelen, schoenen met zachte zool een veel betere oplossing zijn voor de eerste paar jaar van je baby’s leven. Laat ons je babyschoenen-dromen niet voor altijd verpesten! We zijn niet tegen schoenen met harde zolen, we willen alleen dat je je bewust bent van de voordelen om je kleine geen schoenen of schoenen met zachte zolen te laten dragen gedurende het grootste deel van de tijd dat ze leren lopen en een paar jaar daarna.

Hieronder staan 4 voordelen van baby’s die zachte schoenen met zachte zolen dragen.

Hulp bij voetontwikkeling

De botten in de voet van een baby zijn zacht en worden pas hard als het kind een jaar of 5 oud is. Nadat ze beginnen te lopen, wil je ze of op blote voeten of in een zo flexibel mogelijke schoen, zodat hun spieren zich goed kunnen ontwikkelen. Flexibiliteit is het belangrijkst als ze hun voetboog ontwikkelen. Schoenen met zachte zolen en veel ruimte in de schoen – zoals die van Shoesme – zorgen ervoor dat je baby zijn voeten kan bewegen om onderbrekingen in de ontwikkeling te voorkomen. Harde, beperkende schoenen beperken de hoeveelheid beweging en flexibiliteit in de voet van je kind en kunnen de ontwikkeling van de voet beïnvloeden.

Leren lopen

Stel je voor hoe ongemakkelijk het zou zijn om van een leven lang op blote voeten te lopen naar een leven lang leren lopen met zware en stijve schoenen met harde zolen aan. Kies in plaats daarvan voor een lichtgewicht schoentje met zachte zool waarmee je baby gemakkelijk zijn voet kan optillen en de vloer kan vastpakken zoals hij dat zou doen als hij op blote voeten zou lopen. Dit zal jouw baby helpen bij het leren lopen omdat hij een beter gevoel voor evenwicht en coördinatie ontwikkelt.

Comfort

De meeste schoenen met harde zolen hebben een smal voetbed en smalle tenen. De meeste schoenen met zachte zolen hebben een zacht, flexibel bovendeel van de schoen, zodat je baby zijn teentjes kan strekken en bewegen.

Kies schoenen met iets minder ruimte dan de breedte van je duim bij de tenen, zodat de tenen van je kind de ruimte hebben om te bewegen en te groeien.

Bescherming

Schoenen met zachte zolen beschermen je baby’s voetjes tegen ruwe, gladde, scherpe en warme of koude oppervlakken, terwijl je baby toch het vertrouwde gevoel heeft van rondlopen op blote voeten. Kies een schoen met een dichte teen om te voorkomen dat je baby op zijn tenen stoot, want baby’s hebben de neiging met hun tenen te slepen als ze leren lopen.

Lees ook: Wat is een akoestisch paneel?