4 Redenen om een elektrische scooter te kopen

Terwijl benzinemotoren en -scooters nog steeds een favoriet zijn, is er wereldwijd een groeiende belangstelling voor elektrische scooters. Of je nu een fervent liefhebber van scooters op benzine bent, of een eerste koper, hier zijn een paar voordelen van het kopen van een elektrische scooter.

1. Milieuvriendelijk

Het eerste en waarschijnlijk belangrijkste voordeel van een elektrische scooter kopen is het milieuvriendelijke karakter ervan. E-scooters stoten precies nul C02-uitstoot uit en helpen u en de aarde om alle milieuvoordelen te plukken die het bezit van een e-scooter met zich meebrengt.

2. Gemakkelijk op te laden

Door de toegenomen populariteit zijn ook de oplaadpunten voor elektrische auto’s gestegen meer dan 5.800 oplaadpunten, 9.800 oplaadapparaten en 16.700 connectoren sinds 2018. Naarmate het aantal laadpoorten blijft toenemen en zich over heel Nederland verspreidt, wordt het steeds gemakkelijker om uw rit op te laden. Er zijn zelfs live kaarten beschikbaar die u de locatie en toegankelijkheid van oplaadpunten laten zien.

3. Gemakkelijk te rijden en te onderhouden

Net als veel scooters met benzinemotor zijn e-scooters voorzien van een twist & go gaspedaal, waardoor ze gemakkelijk te rijden en leuk zijn in het gebruik. Hun elektromotor en batterij hebben bijna geen onderhoud nodig, dus de onderhoudskosten worden aangenaam laag gehouden.

Elektrische scooters hebben geen luchtfilters, olie, bougies, tandriemen, koppelingen en versnellingsbak, dus er is zeer weinig te onderhouden en uit te betalen. Deze milieuvriendelijke ritten zijn niet alleen kosteneffectief, ze beperken ook het onderhoud tot een minimum, waardoor u zowel tijd als geld bespaart.

4. Goedkoop om te onderhouden

Hoewel de initiĆ«le aankoopprijs van een elektrisch voertuig duurder kan zijn, besparen ze de eigenaar op de lange termijn wel geld. Het opladen van een elektrische scooter kost veel minder dan het tanken van een traditionele scooter op benzine. Het volledig opladen van uw elektrische scooter kost u zelfs maar een cent – letterlijk. U hoeft niet eens wegenbelasting te betalen, want elektrische voertuigen zijn hier wettelijk van vrijgesteld.

Omdat elektrische scooters zo milieuvriendelijk zijn, zijn ze ook vrijgesteld van congestieheffingen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor reizen in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag etc.