3 Voordelen van werken in recruitment

Je hoort vaak tegenstrijdige verhalen over hoe het is om een carrière in sales recruitment te hebben. Sommigen zullen je vertellen dat het de meest stressvolle, ‘ziel-vernietigende’ carrière is die je kunt kiezen. Anderen zullen je vertellen dat het een zeer bevredigende en financieel lonende carrière is.

Maar wie moet je geloven? Zijn het alleen maar doelen, druk en zorgen, of is het gevoel van vreugde dat je ervaart als je mensen helpt een baan te vinden die ze geweldig vinden, juist de overheersende emotie?

Natuurlijk, het hangt van de persoon af, en ook van de organisatie en de branche, maar er zijn een aantal algemene feiten over werken in recruitment – en daar zal het in dit bericht over gaan.

Laten we beginnen met de voordelen…

Goed beloond

Het gebruikelijke tegenargument voor iemand die zegt dat recruitment een stressvolle baan kan zijn, zijn de financiële beloningen – en terecht! Het is waar: afhankelijk van de functie en het bedrijf kun je astronomische bedragen verdienen als je erin slaagt je doelstellingen te halen, maar het hangt allemaal van jou af en het is onwaarschijnlijk dat je op basisniveau een enorm bedrag verdient.

Bouw een indrukwekkende gereedschapskist op

Om een echt succesvolle recruiter te zijn, moet je een aantal verschillende vaardigheden ontwikkelen, zoals:

  • Problemen oplossen
  • Onderhandelen
  • Communicatie
  • Empathie
  • Relaties opbouwen
  • Beheer van projecten en evenementen

Het ontwikkelen van deze vaardigheden zal jou zowel persoonlijk als professioneel ten goede komen in jouw leven en carrière, welke richting je ook kiest, waardoor deze carrièrekeuze in dat opzicht des te lonender is.

Kandidaten helpen hun doelstellingen te bereiken

Misschien wel het meest bevredigende deel van de job (nee, het gaat niet om het geld!) is mensen helpen de juiste job voor hen te vinden – soms kun je zelfs een deel zijn van het fundamenteel veranderen van hun leven ten goede. Op een emotioneel niveau is dit bevredigend voor beide partijen, en mettertijd zal het aanscherpen van deze kunst je een betere recruiter maken die meer kan bereiken voor zowel zichzelf als voor zijn werkgever.

Problemen van klanten oplossen

Zoals eerder gezegd, is het oplossen van problemen een vereiste vaardigheid voor elke recruiter die een lange carrière in de recruitment-industrie wil hebben. Hoewel het een uitdaging kan zijn, is het vinden van een oplossing voor de problemen waarmee je klanten te maken hebben zowel zeer bevredigend als lucratief.

Lees ook: Het belang van call center diensten