3 Redenen waarom een scheiding beter is dan een slecht huwelijk…

Als we gaan trouwen, zijn we er absoluut zeker van dat we eindelijk “de ene” hebben gevonden. Maar helaas laten de statistieken veel verschillende resultaten zien. Ongeveer één op de vier huwelijken eindigt in een echtscheiding. En zelfs als het soms echt moeilijk is om toe te geven dat je “happily ever after” gewoon niet werkt, moet je niet boos worden, want er zijn genoeg goede dingen die een scheiding in je leven kan brengen.

Je zult een gemakkelijker pensioen hebben

We ontsnappen zelden aan een huwelijk zonder kosten. Een echtscheiding kan echter op de lange termijn financieel voordelig voor je zijn – sommige studies bewijzen dat gescheiden vrouwen die nooit hertrouwen vaak beter af zijn op hun oude dag.

Na een echtscheiding richten ze zich meestal op hun carrière en werken ze meer uren dan voorheen. Dit alles resulteert in een hoger levensloon dat vrouwen helpt om grotere bijdragen te leveren aan hun pensioenrekeningen en aanzienlijk grotere sociale uitkeringen te verdienen.

Je zult er beter gaan uitzien

Zelfs als je niet van plan bent om op dieet te gaan of te beginnen met Botox-ing alles na een echtscheiding, kun je nog steeds enkele onverwachte veranderingen in jouw uiterlijk opmerken. Veel mensen geven toe dat ze van binnenuit sterk getransformeerd zijn omdat ze zich beter en levendiger zijn gaan voelen. En terwijl hun innerlijke ik begon te bloeien, veranderde ook hun uiterlijk langzaam ten goede.

Bovendien hebben de meeste mensen na een grote levensovergang als een echtscheiding de neiging om met opzet hun buitenkant te veranderen – ze beginnen te trainen, nieuwe kleren te kopen, hun make-up bij te werken, enzovoorts. Deze veranderingen helpen ook hun zelfvertrouwen en hun gevoel van welzijn te verbeteren.

Jouw gezondheid zou kunnen verbeteren

De meeste mensen geloven dat het huwelijk je gezondheid kan bevorderen, maar in het geval van een slecht huwelijk werkt dit helemaal niet. Integendeel, een ongelukkig, door conflicten verscheurd huwelijk kan voor jouw gezondheid slechter zijn dan alleenstaand of gelukkig getrouwd zijn.

Studies bevestigen dat het leven in een vijandig huis net zo schadelijk kan zijn als te veel drinken of chronische werkstress. Dus als je nog steeds geen breuk hebt gemaakt met je vrouw of man die niet je “betere helft” zijn, vergeet dan niet dat je een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten, kanker, artritis, diabetes en een zwakker immuunsysteem. Bovendien zullen zelfs kleine snijwonden en wonden op je huid 40% langzamer genezen.

Lees ook: De taken van de klantenservice van het callcenter